Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Túl az egészen

2009.07.23

 

 

NÉMETH GÁBOR: TÚL AZ EGÉSZEN

Az Alig Színpad előadása

 

 

 

 

 

Németh Gábor posztmodernként jegyzett író. „Túl az egészen” című drámáját 1999-ben itt, a Balaton partján írta, és a történet is itt és ekkor játszódik, egy nyaralóban. A szöveg nyelvezete, tagolása (vagyis tagolatlansága) nem mindennapi. Vagy inkább túlságosan is mindennapi. Olyannyira az, hogy ezt a darabját a szerző be is akarta tiltani - aztán 2003-ban a „Nyílt fórum” füzetekben mégiscsak megjelent.

Alig Színpad: Túl az egészen A darab előadását elsőként az amatőr színjátszókból álló veszprémi Alig Színpad vállalta fel. Ősbemutatóját 2005. május 7.-én Ajkán, a II. Arany Deszka Fesztivál keretében tartották. Itt –rangos zsűri előtt- országos EZÜST minősítést kapott az előadás, és elnyerte Ajka város különdíját is. Szereplői pedig –közönségszavazás alapján- a legjobb színészi alakítások 1., 2. és 4. helyét szerezték meg.

 

 

 

 

FIÚ: Rideg Richárd   

LÁNY: Erdélyi Orsolya

GARTNER/IDEGEN: Dobosi Ádám

Rendezte:

Németh József

 

Posztmodernsége ellenére az előadás nem „művészkedik”, egyszerűen csak hagyja magát sodorni –az egyébként meglepetésekben bővelkedő- eseményekkel. A szereplők egy órára garantáltan lekötik a nézők figyelmét, akiknek így eszükbe sem jut, hogy bármiféle tanulságon gondolkodjanak. Észre sem veszik, és már túl vannak az egészen…

 

Előadások száma: 9

Bemutató: 2005.04.12. Veszprém

Utolsó előadás: 2010.02.19. Veszprém

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.