Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Alig program 2016

2016.01.04

Folyamatosan:

Próbáinkat péntekenként tartjuk, 15.00 és 18.00 óra között, a Művészetek Háza klubtermében: Veszprém, Vár utca 17., a várkapu után mindjárt balra, a boltíves kapubejárú utolsó ajtaján jobbra fel. Továbbra is szeretettel várunk 15 éves kortól tagokat új és régi darabjainkhoz! Előzetes előképzettség (színjátszós múlt) nem szükséges! Jelentkezni a honlapon szereplő bármely elérhetőségen, facebook profilunkon is lehet, de az is elég, ha csak úgy odajössz a próbára.

Új darabjainkhoz keresünk 15 év feletti fiúkat konkrét szerepekre! Színjátszós tapasztalat nem szükséges, de ha van annak örülünk .smile emotiHa úgy érzed, hogy szívesen szerepelnél egy pörgős, fiatalos darabban, amivel aztán színjátszófesztiválon is bemutatkozunk, akkor gyere el hozzánk!
Várunk péntekenként délután fél 4-kor Veszprémben, a Művészetek Házában (Vár utca 17.).
Ha bármi kérdésed van nyugodtan írj  az alig.szinpad@gmail.hu -ra.

cast.jpg

Tervezett:

Novemberben nekiállunk egy új, komolyabb hangvételű darabnak.

Megtörtént:

Az adácsi színjátszó fesztiválon nagy sikert aratott a Misó című darabunk, a zsűri pedig bronz minősítéssel jutalmazta a munkánkat. Emelett emléklapot, és ajándéktárgyat kaptunk, mint a fesztiválon legtöbbször részt vett csoport. Idén 15. alkalommal léptünk fel.

Misó szereplők: 
Misó: Nagy Ágoston
Feleség: Turzó Vivien
Főördög: Barta Léka Tamás
Ördöglány: Hegedűs Ágnes Nóra
Ördöglány 2.: Balogh Borbála
Ördög: Fogl Krisztián
Rendezte: Makai Márton

honlapp2..jpg

honlap.jpg

November 15-én délután lelkes közönség előtt mutathattuk be az Újabb három népmese című darabunkat a veszprémi Kozmutza Flóra Óvoda és Iskola kollégiumi délutánján. A gyerekek nagyon élvezték a meséket, mi pedig örülünk, hogy ilyen vidám perceket szerezhettünk nekik.

A szereplők: 
Barta Léka Tamás
Hegedűs Ágnes Nóra
Nagy Ágoston
Turzó Vivien
Rendező: Kampós Csaba

honlap.jpg

November 5-én Ajkán az ADF-en mutattuk be A lepkegyűjtő című darabunk felújított változatát.

A szereplők: 
Ferdinand: Szabó Dániel
Naplóhangja: Makai Márton
Miranda: Tábori Kata
Naplóhangja: Szabó Rebeka
Rendező: Németh József

lepke.jpg

 

Október 9-én Bükön  fesztiváloztunk. A pár éve színpadra állított magyar népmesék sikerén felbuzdulva, ismét kiválasztottunk hármat Illyés Gyula 77 népmeséjéből, amit először a Sok-szín-Feszten mutattunk be a közönségnek. Hogy miket? Azt természetesen most sem árulhatjuk el, tessék találgatni, szerencsére már csak 74 lehetőség maradt.
A szereplők: 
Barta Léka Tamás 
Nagy Ágoston
Hegedűs Ágnes Nóra
Turzó Vivien 
Rendező: Kampós Csaba

14591587_1293704377308951_8327986746345836518_n.jpg

Szeptember 22-én 17 órától Brassai Zoltán Megérkezni és itt maradni című tanulmánykötetének bemutatóján működött közre színpadunk két tagja Szabó Rebeka és Makai Márton. 

Szeptember 17-18-án Homokbödögén vettünk részt a Bödögei Komédiák Fesztiválján.A Misót, és a Három népmesét mutattuk be nagy sikerrel. A fesztiválon nagyon jól éreztük magunkat, köszönjük a meghívást a Szó és Kép Színpadnak.

20160918_160007.jpg

20160918_160247.jpg

Szeptember 8-án Botár Attila kötetbemutatóján működött közre az Alig Színpad. Szabó Dániel és Nagy Ágoston olvasott fel szonetteket a Dubniczay palotában tartott rendezvényen.

alig.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Június 24. és 26. között Vasváron vettünk részt a színjátszó fesztiválon. Erre az alkalomra időzítettük Makai Márton által rendezett Misó című új darabunkat, amiben váltott szereposztásban minden új tagunk szerepelt, és mindannyian a legjobbat nyújtották :) Ezeken a helyszíneken találkozhattatok velünk, minden előadásunk sikeres volt. A fesztiválon nem kértünk minősítést, ősszel tervezzük majd minősítettni.

Pénteken 20.00 Vasvár - Misó

Szombat 16.00 Szajki tavak - Misó, Népmesék

Szombat 19.00 Andrásfa - Misó, Népmesék

alig1.jpg

alig2.jpg

alig3.jpg

Május 15-én a fövenyesi strandra tervezett előadásunk a rossz idő miatt elmaradt. A Bolondok háborúját adtuk volna elő, felerészben új szereplőkkel.

Május 7-én a felvidéki Nagyfödémesen, az Esztrád Csoportok területi találkozóján zsűrizte a 4 fellépő csoportot Németh József és Turzó Vivien. Az esti műsorban Vörösházi Krisztinával együtt előadták Vaszary Gábor Bözsi mindent elintéz című kabaréjelenetét is. A versenyműsorban a Féktelen komédiások (Vágkirályfa) között meghívott vendégként fellépett Makai Márton tagunk is.

vivi_kriszti.jpg

 

 

 

 

 

Vivi, Kriszti

reka_attila_marci.jpg

 

 

 

 

 

Réka, Attila, Marci

 

 

 

Április 24-én Veszprémben, a Turisztikai Szezonnyitó Napon találkozhattatok tagjainkkal, a Művészetek Háza programjaira invitáltunk benneteket a veszprémi várban, a Vass-gyűjteménybe, a Csikász-Galériába és a Dubniczay-házba, ezen a napon belépődíj nélkül lehetett megtekinteni a kiállításokat. Új tagjainknak is meg volt az első éles bevetése, lásd a képeken ;)

turiszti.jpg

turisztikai.jpg

turiszt.jpg

 

Április 22-én Turzó Vivien zsűrizte a Felvidéken, Galántán megrendezett Tompa Mihály Szavalóverseny lírai színpadok kategóriáját.

alig8.jpg

Március 4-én pénteken házi bemutatót tartottunk. Jack London Megölni egy embert c. novellájának dramatizált változatát adtuk elő. Ez volt vélhetően az utolsó előadása ennek a darabnak. 7 alkalommal került közönség elé, háromszor szerepelt fesztiválon, már a legelsőn, Mosonmagyaróváron kapott egy országos ezüst minősítést.

Február 26. és 28. között részt vettünk a 35. Irodalmi és Színjátszó Napokon, a Kamarajátékok Országos fesztiválján, Balassagyarmaton. Jack London Megölni egy embert c. novellájának dramatizált változatával léptünk fel szombaton éjjel, vagyis akkor már vasárnap volt. A férfit Makai Márton, a nőt Mátyásné Cseh Katalin, az Inast Németh József játszotta. Az előadást a szereplők rendezték.

alig9.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.