Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Alig program 2015

2015.01.11

Folyamatosan:

Próbáinkat péntekenként tartjuk, 15.00 és 18.00 óra között, a Művészetek Háza klubtermében: Veszprém, Vár utca 17., a várkapu után mindjárt balra, a boltíves kapubejárú utolsó ajtaján jobbra fel. Továbbra is szeretettel várunk 16 éves kortól tagokat új és régi darabjainkhoz! Előzetes előképzettség (színjátszós múlt) nem szükséges! Jelentkezni a honlapon szereplő bármely elérhetőségen, facebook profilunkon is lehet, de az is elég, ha csak úgy odajössz a próbára.

Megtörtént:

December 28-án tartottuk szokásos Aligos Előszilveszterünket a Művészetek Házában, próbahelyünkön, melyre  jelenlegi és volt Aligosokon kívül, felvidéki Barátaink is eljöttek.

November 20. és 22. között Adácson voltunk. Kampós Csaba által írt darabunkra, a Bolondok háborújára bronz minősítést kaptunk.  Új tagunknak Cintiának nagyon jól sikrerült az első bemutatója (ami amúgy darab premier is volt), a beugróknak Csabának és Adeenak pedig külön köszönet.

Szereposztás:
Kőbolond - Szabó Dániel
Fabolond - Kampós Csaba
Boszorkány - Mátyásné Cseh Katalin
Kocsmárosné - Turzó Vivien
Katona - Tóth Ádám
Mesélő - Czeiner Cintia

bronz.jpg

És még egy kép a főpróbáról.

adacs.jpg

November 6-7-8-án (péntektől vasárnapig) az ajkaiakkal együtt házigazdái voltunk a XII. Arany Deszka Országos Minősítő Fesztiválnak Ajkán. Ezúttal a Jack London novellája alapján színre állított Megölni egy embert című darabunkkal mutatkoztunk be. Szereplők: Makai Márton, Mátyásné Cseh Katalin, Németh József voltak. Marci beugrása nagyon jól sikerült. A zsűri elismerően szólt a darabról, és építő kritikával, jó tanácsokkal láttak el bennünket.

megolni.jpg

Október 17-én Bükön jártunk a Sok-szín-Feszten, ahol A három népmesét mutattuk be. Novák Gergely m.v most debütált ebben az előadásban, ami nagyon jól sikerült. A fesztiválon pedig idén is nagyon jól éreztük magunkat. Köszönjük szépen a meghívást! :)

honlap.jpg

plakat.jpg

Sajnos nem tudtunk részt venni a fesztiválon! :( - Szeptember 18-án pénteken egy gyors próba után indulunk Homokbödögére, ahol kedves barátaink Csukárdi Sanyóék által szervezett I. Bödögei Komédiák Fesztiválon fogunk fellépni. Két darabbal készülünk a rendezvényre; szombat délelőtt A kovács, a kereskedő, és az ördögöt adjuk elő, este pedig A három népmesét. Mindkét darab sosem látott szereposztással lesz, tehát az is jöjjön aki már látta a darabokat. Ez még nekünk is új lesz grin emoticon 
A rendezvényről részletesen itt olvashattok: https://www.facebook.com/events/1891773724381352/

11794588_505537332944362_2272001348147166179_o.jpg

Augusztus 15-én szombaton Veszprémben, a Séd-völgyben léptünk fel a II. Veszprémi Varázslaton A Kovács, a kereskedő és az ördög című vásári komédiánkkal. Az előadás jól sikerült, külön köszönet jár Tábori Katának, aki beugrott az egyik asszony szerepébe.

Augusztus 1-én szombaton a Kinizsi Napok keretében (együtt a Művészetek Völgye programjaival) kétszer is felléptünk Nagyvázsonyban a várban a Kovács, a Kereskedő és az Ördög című vásári komédiáinkkal. Nagyvázsonyba mindig szívesen járunk vissza, évekig itt táboroztunk, sok szép emlékünk fűződik ide. Most is nagyon jó hangulatúra sikeredtek az előadások. Köszönjük szépen a lelkes közönségnek, hogy megnéztek bennünket. Mi utána még körülnéztünk Kapolcson is, ami szintén hagyomány nálunk :)

kinizsi.jpg

Június 17. és 21. között rendezték Vasváron a hagyományos színjátszó találkozót, amin részt vettünk. A 19-ei péntek délutáni vasvári fellépés (16.00 óra) keretében Magyar Népmesék című összeállításunkat adtuk elő. Mivel a rendezvényen tájolást is vállaltunk, még aznap 19.00 órakor Bejcgyertyánoson, majd másnap, szombaton 15.00 órakor Hosszúperesztegen, a Szajki-tavaknál léptünk fel a Kovács, a Kereskedő és az Ördög című vásári komédiánkkal. A tavaknál megleptük a rossz idő ellenére is szép számban összegyűlt közönséget, és előadtuk a Népmeséket is. Szombat este megünnepeltük Vörösházi Krisztina 100. fellépését, aki Arany Tömöttliba Díjban részesült. (Nem sokára olvashatjátok az Aranyos Aligosok című rovatban is.)

vasvar.jpg

Május 24-én vasárnap délután a fövenyesi strandon léptünk fel a Kovács, a kereskedő és az ördög című darabunkkal. Ez a rendezvény volt egyben a felújított strand avatója, amelyhez mi is hozzájárultunk műsorunkkal.

punkosd.jpg

strand.jpg

 

Április 11-én szombaton a felvidéki Nagyfödémesen vettünk részt az Esztrádszínpadok Találkozóján, a gálaműsor keretében előadtuk Kampós Csaba A Kovács, a Kereskedő és az Ördög című darabját. A rendezvényt a CSEMADOK (Mézes Rudolf alelnök) és a nagyfödémesi kultúrház (Száraz Erzsébet kultúrházvezető) szervezte. Németh József és Turzó Vivien a rendezvény zsűrijében is részt vett. A versenyt egyébként a vezekényi csoport nyerte, másodikak a felsőszeliek, őket javasolta a zsűri az országos találkozóra. Fellépett még Tallósról és Nemeskajalról egy-egy csoport. A zsűri ezen kívül 9 egyéni díjat is kiosztott.

honlapra.jpg

Március 25-én szerdán a felvidéki Galántán Németh József színpadvezető zsűrizte a felvidéki Tompa Mihály Versmondó Verseny regionális  (Szerdahelyi, Galántai és Nyitrai Járás) döntőjének 10-14 éves korcsoportját. A rendezvényt a CSEMADOK (Mézes Rudolf alelnök) szervezi minden évben.

11078167_860301127349885_7409694806355000322_n.jpg

Díjátadás. (Mészáros Magdolna fotója.) A Vers-és Prózamondó Versenyen 150-en vettek részt.

Február 14. szombat, 18.30kor, Veszprém, Kozmutza Flóra Speciális Iskola, Tüzér u. 44. Az iskola jótékonysági rendezvényén, a Kozmutza bálon adtuk elő Magyar népmesék című darabunkat, ezzel is segítve a fogyatékkal élő gyermekeket, fiatalokat.

batyus.jpg

Januárban elkészült a legújabb Hősök videoklip Szabó Dönci főszereplésével,  2015. március 20-án megjelenő Hősök - Raplife albumról.Nézzétek meg Ti is: https://www.youtube.com/watch?v=-ToX3Ge_s1Q&feature=youtu.be

klip.jpg

Januárban voltak a felvételei Gallai József Perihelion című új filmjének, amely ezúttal egy versfilm lesz. Színpadunk tagjai közül Egri Bálint és Tábori Kata szerepel benne. A kész filmet itt tudjátok megtekinteni: https://www.youtube.com/watch?v=eAReZOTRuGU

peri.jpg

Január 9-én pénteken megkezdtük rendszeres Próbáinkat. Újult erővel vágtunk neki a Kampós Csaba által írt Bolondok háborúja című darabnak. Szereplők: Egri Bálint, Oláh András, Szabó Dániel, Turzó Vivien, Makai Márton, Mátyásné Cseh Katalin.

bolondok-a-honlapra.jpg

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.