Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Rövidített Alig jelenetek

2009.09.20

Rövidített Alig jelenetek

 

Az alábbi videóban – fényképezőgéppel készült, amatőr felvétel - vásári komédiákat vágtunk meg… tulajdonképpen az elején meg a végén kívül nem is maradt semmi. A rövidített darabok: Lónak vélt menyasszony, Pokoli Disznótor, Csalóka Péter, Tűvétevők, Szegény Ördög, Együgyű Misó.

 

Nos, ha darabok közül még nem láttad valamelyiket tőlünk (netán egyiket sem), és a történetét sem ismered, akkor olvasd el az ismertetőket, különben nem minden lesz érthető. A jelenetek a Nagyvázsonyi Völgytornácon születtek, kb.: 20 perc alatt egy sör mellett, és csak az Alig színpadon belül kerültek bemutatásra.

 

 

 

 

 
 

 

 

Lónak vélt menyasszony: Itt a kezdővers első két sorát és a záró sorokat vontuk össze, így maradt ki a teljes történet. A Józsi csak véletlenül használt trágár szót, amúgy ez egyáltalán nem jellemző rá.

 

Pokoli Disznótor: Az eredeti verzióban, a teknőben behozott öregasszony felébred immáron boszorkány formájában, akiktől a vándorlók (jelen esetben a szereplők) rettegve bújnak el.

 

Csalóka Péter: - Szervusz Péter fiam, hát mi újság te híres csaló – Az az újság, hogy versenyeztünk a feleségemmel, hogy ki tud furábbat énekelni. Kezdj rá asszony! És ezzel a feleség énekelni, kezd, aztán Csalóka Péter is, aztán a bíró igazságtételként elmondja, hogy ő tud legszebben énekelni, amivel aztán kiprovokálja, hogy Csalóka Péter sok-sok furfangos tréfával átverje őt… Nos mi úgy gondoltuk, hogyha nincs újság, akkor véget is érhet a darab…

 

Tűvétevők: A rettentő kapzsi és zsugori gazdaasszony, akinek a lányát – pusztán anyagi érdekből – hozzá akarják adni a leghitványabb férfihoz, a házasságkötés előtt elveszíti régi tűjét. Ezt a gazdaasszony (aki jelenleg a Józsi) rettentő tragédiaként éli meg, minek folyományaképpen az egész lakodalom megbukik (és így a lány hozzámehet a hitvány helyett a Vargalegényhez, akibe nagyon szerelmes is természetesen). Ezért ad alkalmat a rövidítésre, ha nem veszik el olyan sokáig az a tű… (Csaba felbukkanó fejei a szolgálókat hivatott parodizálni, akik látomásszerűen feltűntek majd el).

 

Szegény Ördög: - A darabban kétszer hangzik el a „Kámpecz” felkiáltás (a Szegény Ördög felesége szájából, aki most a Józsi): A legelején és a legvégén. Az első mondat: Kámpecz… mit csinálsz? (és innen indul a történet).. az utolsó mondat: Kámpecz, Gyere haza! Mire az ördög: Jó, megyek…

 

Együgyű Misó: Az eredeti verzióban senki nem volt alkoholista, és nem is ivott. Pont az volt a lényeg, hogy hogyan kerülheti el a történetmesélés folyamán a királyi család az alkoholt.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

nemethjozsef10@freemail.hu

(Jozefusz, 2009.10.29 21:05)

Kösz, Vivi! De azért a Pokoli disznótor kutyaugatása sem semmi, ugye?!

bagoly

(Vivi, 2009.10.28 12:50)

Józsi, a bagolyhuhogás most is mindent visz :D

annyi csak..

(Csacsa, 2009.09.20 17:04)

Ezt nem biztos, hogy sokan érteni fogják, majd írok hozzá ismertetőt is.