Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Koktél bár

2009.08.10

Nyugger Mix

Leírás:

Az Alig Színpad ezt az étel és ital közötti, mindkét besorolás előnyeit egyesítő koktélját kifejezetten a színjátszó találkozók nyugdíjas korú résztvevőinek, nézőinek fejlesztette ki, hosszas kísérletezések után. A Nyugger Mix könnyen fogyasztható, kalóriadús étel/ital, bátran javasoljuk más korosztálynak is. Elkészítése:

Végy a boltban 2 szelet kenyeret. Adj hozzá tetszés szerinti zsíradékot, majd kb. ugyanannyi súlyú hagymát. (Lila hagyma is jó, de a hagyományos vörös a legkarakteresebb.) Az egészet tedd bele egy turmixgépbe, önts hozzá kb. 2 dl. gyenge minőségű teát, majd csomómentesen dolgozd össze. Elkészítés után azonnal fogyasztható. Műanyag pohárban, hagymakarikával díszítve és szívószállal tálalható.

Összetevők (100 adagra számolva):

12 kg nyers, pucolt hagyma, apróra vágva

5 kg állott kenyér vagy zsemlemorzsa

3 kg mangalica zsír, ennek hiányában tescós étkezési sertészsír

1 db teafilter

10 liter csapvíz

 

Döglégy

 

Leírás

 

Az Alig Színpad immáron kultikus és meghatározó itala. Kb.: 1999-re saccolható az első felbukkanása a csoportban. Nagyjából ugyanerre az időszakra becsülhető az „ügyeletes részeg” fogalom megjelenése is (valószínűsíthető a párhuzam). A koktél a mai napig fennmaradt a társaságban, sőt szerepe odáig nőtt, hogy az új tagoknak, az első fellépést követően –lehetőleg egy szuszra- le kell hajtania ezt az italt (Természetesen csak a 18. életév felett, az alattiak várólistára kerülnek.)
 

Hozzávalók

 

1dl Vodka

1dl Fehérbor

1dl Sprite

 

(megj.: a vodka és a bor minősége nem befolyásolja az ital ihatatlanságát, illetve ütősségét.)

 

Elkészítés

 

Az alapanyagokat a fentebb leírt sorrendben, gondosan, akár egy kémikus, vegyítsük össze egy háromdecis pohárba.

 

Szemrezegtető Fröccs

 

Leírás

 

Ehhez az italhoz egyetlen helyen lehet csak hozzájutni, mégpedig Nagyalásonyban a Kristályvölgy vendéglőben, mivel itt található olyan bor, amit ha szódával fogyasztunk, pár perc erejéig egészen egyszerűen berezegnek, és rángatózni kezdenek a szemünk körül található izmok.

Ez a jelenség már az első fröccsnél (kisfröccsnél is) érzékelhető.

 

Elkészítés:

 

Kérjünk a csapostól egy Fröccsöt, majd amikor kézhez kaptuk, fogyaszthatjuk is.

 

Medvetépés

 

Leírás

 

Egykoron, mikor az egyik Aligos színjátszó alkoholtól megfáradt gyomrán egy félreeső bokorban könnyített, öklendezését olyan hangok kísérték, ami erősen hasonlított arra, hogy egy medve széjjel tép valakit. Ebből indult útjának az a feltételezés, hogy lennie kell olyan italnak is, amivel ezt a hatást bármikor el lehet érni. Az ital neve: Medvetépés.

 

Összetétel

 

1 dl must

1dl házipálinka

1 db tojás

Teáskanálnyi pirospaprika

 

Elkészítés

 

Az alapanyagokat öntsük egy pohárba és rázzuk alaposan össze. Fontos! Rázva, nem keverve! Díszítésként csalamádédarabokat rakhatunk a pohár szélére.

 

Megjegyzés: Az italt a egyszer került elkészítésre, ő volt  aki megitta, ezzel bizonyítva mindenki előtt, hogy férfivá érett. Az eredményt az olvasóra bízom. 

 

Prodzsenyica

 

 

Szerbiai eredetű ital, melynek pontos összetételét ezidáig még nem sikerült megfejteni, annyi biztos csak róla, hogy alkoholtartalma van. Ezért aztán bármilyen kezünkben tartott italt hívhatunk prodzsenyicának, nem hazudtunk vele.

 

Összetétel:

 

Bármi.

 

Elkészítés:

 

Bárhogy

 

 Makai koktél

 

Egyik tagunk (a névből kitalálhatod), állandó és hűséges kísérője -mintegy új végtag - egy kólásüveg, ami tartalmazza ezt a koktélt. Jellegzetessége, hogy amikor feltűnik a társaságon belül mindenki azonnal kísérletet tesz a fogyasztására, ezért újabban a kólásüvegen filctollal megjelent a nagybetűs: NEM! felirat is (tegyük hozzá: jogosan).

 

Összetétel:

 

Valamennyi Whiskey

Valamennyi Kóla

 

Elkészítés: Öntsük össze!

 

 

Vázsonyi ágyaspálinka

 

Nagyvázsonyban, a Völgytornác alatt kipróbált italunk.

 

Összetétel:

-1 üveg bármilyen, de első fokon tisztán érzékszervi észleléssel ihatatlannak vélt pálinka

-néhány darab bármilyen aszalt vagy kompót-gyümölcs

 

Elkészítése: A gyümölcsdarabokat, mazsolát tunkoljuk bele az üvegbe. Figyelem! mivel az ital térfogata a gyümölcsök miatt megnő, tele üveg esetén célszerű annyit leinni róla, amennyi a gyümölcsök által kiszorított pálesz térfogata. Ezt követően az így elkészített italt ledugaszolva tegyük ki egy központi helyre az erőteljes, tűző napra! 40 fok alatt nem is nagyon érdemes kísérletezni vele. Időnkhöz és szomjúságunkhoz mérten 3-7 nap közötti érlelés javasolt. Közben ne rázogassuk, mert robbanásveszélyes. Figyelem! Éjjelre vegyük be! A napról. (Volt már, hogy ellopták - vakuljanak meg!)

 

Büntetőital

Nemrégiben jelent meg ez az ital, melynek célja visszaszorítani, a gombamód elszaporodó nagyon gyenge szóviccek áradatát Aligos berkekben. Az ital egy olyan rossz minőségű borból készült kis, vagy nagyfröccs (vagy néha még házmester is), amelyet minősége miatt még szódával sem lehet meginni, ezért csak mirindával fogasztható - tegyük hozzá így is nagy koncentrációban érezhető a büntető hatása.

Elfogyasztására akkor kötelezhető valaki, ha az általa elmondott szóvicc annyira gyenge, hogy legalább ketten büntetést szavaznak neki.

Összetétel (súlyosságtól függően)

1dl mirinda és súlyosságtól függően 1 vagy 2 dl adácsi bor, vagy legalábbis nagyon rossz minőségű bornak nevezett itóka - figyelem! a boltban kapható kannás borok túl minőségiek és gyengék hozzá, mindenképpen nagyon sz@r házi bor használatos. Legjobb a savas, zavaros, még nem kiforrott lőré. A Mirinda származhat boltból is, de ha lejárt szavatosságú, az emeli a büntetés mértékét.

Az alábbi - néhány tag által létrehozott - szóvicc-láncot ítélték eddig egyedül egy fürdőkádnyi büntetőital elfogyasztására.

 

Mára már a kihalt állatfajokhoz tartozik az ancs. A hímeket bakancsnak, a nőstényeket ribancsnak nevezzük. Az evolúció során több mutálódott ancs is létrejött, például a hosszú ormányú, főként hangyákkal táplálkozó szippancs, vagy a prémvidékeken élő komancs.

Egyes fajtájuk másokon is élősködtek, ezeket kullancsnak nevezi a tudomány. Sajnos két ancstípus hamar kihalt, egyikük a gyenge csontozatuk miatt - ők a roppancsok - míg egy másik fajtát egész egyszerűen levadásztak - őket hívják puffancsnak.

Ezzel szemben sokkal tovább élt az erős, kifejlett végtagokkal, és hegyes karmokkal rendelkező fajtájuk, a mancs.

Falkában élnek. A vezérhímeket parancsnak nevezzük.

 

Legtragikusabb sorsú fajtájuk, a vietnámi háború alatt kihalt robbancs volt.

 

Az ancsokat Amerika hőskorában nagy csordákban ezerszám tenyésztették a ranch-okon.

Állítólag Sz.Ancs Ó Panzának sem szamara volt, hanem Ancsa. Ő volt Don ki(?) hóte (mittudomén, még lehet él) de la mancsa, azaz szolgája.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

A prodzsenyica hiteles története

(zandrás, 2009.08.26 21:23)

2008. őszén, vajdasági turnénkon történt. Október 18-án, az észak-bánsági Csókán volt egy kis időnk a fellépés előtt, amit a helyi nevezetességek megtekintésével töltöttünk. Egy kicsit elbámészkodhattam, így csak késve értem utol a célirányosabban haladó többséget - a kocsmában. Itt támadt bennem a letaglózó felismerés...
Ettől nagyon elfátyolosodhatott a tekintetem, mert D. Ádám együttérzően megkérdezte: Valami baj van?
Igen - felelém, - elfogyott a prodzsenyica!
Ádám szinte azonnal átlátta a helyzet tragikumát...
És mivel senkinek sem szolgáltam felvilágosítással a prodzsenyica mibenlétét illetően, a hazaúton már valóságos találgatás-özön zúdult a nyakunkba. Talán csak abban egyezett mindenki véleménye, hogy az eredeti prodzsenyicát gondosan őrzik a bombabiztos belgrádi széfek mélyén.
Később, már itthon, Józsi megpróbálta prozsednyicára magyarosítani az elnevezést, Csacsa pedig nem átallotta pozsdenyicának titulálni...
Mindezek dacára a prodzsenyica makulátlanul várja, hogy újra napvilágra kerülhessen.
Tiszteletére hívjuk prodzsenyicának a körtepálinka-kóla keveréket.
(A kóla szilvapálinkával keverve pedig barátfülét - más néven szilvásderelyét - eredményez. Utóízében legalábbis.)

prodzsenyica

(zandrás, 2009.08.26 15:25)

Nem prozsdenyica, hanem proDZSenyica!

cím..

(Csacsa, 2009.08.15 09:41)

Javítva. Ha valaki tudja a prozsdenyica pontos történetét megírhatná azt is (a sztori keletkezésénél pont nem voltam ott).

cím..

(Adee, 2009.08.14 02:48)

Medvetépés: 1 dl házipálinka, 1 dl must, 1 db tojás, pirospaprika, rázva nem keverve..